easyway

De mens houd van gemak is en zeker de westerse mens is heel gemakzuchtig. We willen alleen de moeite nemen als het echt waard is maar als het anders kan dan willen we toch de makkelijkste manier kiezen, zolang het ons tijd scheelt en geen moeite kost. Deze gemakzucht is natuurlijk niet goed en heeft best invloed hoe we zijn en hoe we in het leven staan. Niets komt voor niets en gelukkig heeft de spiritualiteit zijn eigen wetten en regels.
Als we ergens moeite voor willen doen, dan komen we in beweging, nemen we de tijd ervoor en willen we luisteren. Vaak doen we het omdat we de beloning al weten. Is de beloning de moeite waard dan gaan we ervoor. Weten we de beloning niet of is het maar heel karig, dan gaan we de moeite niet nemen.
Als mensen zo in hun leven staan, dan maken ze zich druk om kleinigheden of zaken die in mijn ogen niet de moeite waard zijn. Het leidt tot materialisme, de waarden van het leven niet inzien en je niet goed ontwikkelen.
Als je ergens naar toe moet gaan, dan pak ik de fiets en slechts bij hoge uitzondering het openbaar vervoer als het echt niet anders kan. De meesten pakken de auto en zelfs bij mooi weer doen ze het. Als de eerste regen valt of er dreigt regen dan is het drukker op de weg met auto’s en zie je weinig fietsers.
Als healer heb je te maken met mensen die graag geholpen willen worden van hun klachten en die niet willen inzien dat ze verder of dieper mogen kijken naar de achtergrond van hun klachten. De meesten willen niet zover gaan en willen alleen een pleister op de wond. Een oefening meegeven of vragen of ze willen mediteren wordt alleen maar aangenomen maar moeite nemen, dat zullen ze toch niet doen. Als je ernaar vraagt dan blijkt dat ze het zogenaamd niet kunnen of niets ervaren. Puur omdat ze daar geen beloning daar tegenover zien en niet beseffen dat ze het voor hunzelf doen. Het geloof en vertrouwen ontbreekt echter. Men wil bewijs zien dat het werkt.
Deel van ons bewustwording is ook vertrouwen op de beloning die in het verschiet ligt als je aan jezelf werkt. Je komt pas vooruit als je openstaat en durft verder te kijken en durft te ontwikkelen. Dit betekent verandering in jezelf en hoe jij kijkt naar jezelf, naar anderen en hoe je bewust durft te worden. Dat betekent ook dat je met minder genoegen moet nemen, de tijd voor jezelf moet nemen, naar jezelf mag luisteren en ook de juiste waardes in je leven mag invullen.
Veel mensen zijn tevreden met het leven wat ze leiden. Als ik dat zie dan vraag ik me af, missen jullie niets in dit leven ?
Ze zijn puur bezig met het hedendaagse leven, ontbijten, werken, avondeten, tv-kijken en slapen. In de vrije dagen hun hobbies/uitgaan/vakantie vieren naast familiebezoek. Een beetje spiritueel zijn of tijd voor eigen bewustwording zal je daar niet aantreffen.
Zelf zou ik zeggen dat ze daar nog niet aan toe zijn en pas in een volgend leven daar aan toe komen. Jonge zielen zijn het. Maar een deel heeft het ook vanaf thuis meegekregen met de opvoeding. Vroeg of laat zal men ontwaken, vaak door gebeurtenissen in het leven.
Niet iedereen volgt de makkelijkste weg in dit leven. Door omstandigheden, eigen lessen en ervaringen zijn er ook genoeg mensen die een moeilijk leven leiden en al gelukkig zijn als ze een beetje positiviteit of geluk ervaren. Door deze moeilijke lessen weten ze dat kleine beetje wel te waarderen en willen er moeite voor doen om ervan af te komen. Dat geldt niet voor iedereen want er zijn ook genoeg die het niet willen doen en het kopje erbij laten hangen, net zolang ze uiteindelijk bewust van worden dat niets vanzelf gaat en dat ze aan het werk moeten.
De uiteindelijke beloning van dit leven zullen we pas ervaren als we weer overgaan naar het kosmische leven in de hemelsferen. Hebben we ons best gedaan of niet ? Dat is vertrouwen hebben. Want niemand kan die beloning daar in de kosmos van te voren zien en voor iedereen heeft de kosmos een verrassing in petto.
Mijn advies luidt dan ook : doe je best in dit leven en maak er wat van. Dan hoef je later geen spijt te hebben dat je er niets aan gedaan hebt. Het kost je alleen maar tijd en moeite en je verliest er niets mee.

Advertenties